Home » Therapie sessies » Bewustwording

Bewustwording

Gepubliceerd op 29 oktober 2021 om 16:17

Zelfzorg

Ik heb om vier uur een afspraak bij therapie. Ik ben moe en heb helemaal geen zin om te gaan. Toch is het erg belangrijk voor mij. Ondanks dat ik moe ben, en eigenlijk wil liggen is het belangrijker om naar therapie te gaan.

 

Alleen als het nodig is

Ik ben bang dat als ik niet ga, en ik dit vaker doe het een gewoonte gaat worden. Ik hoef niet te oordelen over mezelf. Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Dat ik niet ga en afspraken die ik maak niet na kom. Is het erg? Kan het vervelend zijn? Ja. Ik doe wel mijn best

 

Van belang 

En therapie is belangrijk, dus vandaag ga ik heb ik besloten, het is makkelijk om na te denken over wat ik besluit voor mezelf op de dag zelf. Niet ervoor of erna. Ook Allah op de eerste plek te zetten, de rest komt daarna. En zo niet, dan later in sha Allah. 

 

Angstremmend

Ik vond het wel moeilijk om bewust te luisteren, me houding was ook meer beschermend. Veel dingen ben ik ook vergeten. Wel kon ik me grenzen aangeven, aangeven dat ik moe was. Hoe kom ik over me angsten heen (schaamte die ik heb tijdens lachgas gebruik of erna)

 

Een duidelijke visualisatie

Dit vind ik eng alleen ik ga het doen, want ik wil bewust worden van hoe ik ben op dat moment. Kan ik een beeld creëren in me hoofd van een van de doelen die ik wil behalen? Nee ik merk dat als ik last heb van wanen het voor mij onduidelijk is. Veel dingen ervaar ik als onduidelijkheid.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

nicole orriens
5 maanden geleden

Goed dat je ondanks de moeheid toch naar therapie gaat. Dat lijkt me al best een overwinning.

Gemma
5 maanden geleden

You go girl, niet willen en toch gaan!

Lindaschrijfthetop
5 maanden geleden

Therapie is soms intensief maar het kan erg goed helpen om inzicht in jezelf te krijgen.

Mandy Eggens
5 maanden geleden

Ik herken het wel dat je geen zin hebt om te gaan maar het is goed dat je gegaan bent! Therapie kan je alleen maar verder helpen.