Home » Therapie sessies » Een therapievraag

Een therapievraag

Gepubliceerd op 21 oktober 2021 om 21:04


Prikkels

Ik ben vandaag tot goede inzichten gekomen. Ik voel me meer bewust over me gedrag. Wanneer ik drukte ervaar en veel prikkels dan associeer ik. Ik denk dat het een gewoonte is geworden.


Sociale invloed

Bovendien vind ik de communicatie met mensen lastig. Dit komt omdat ik onsamenhangende spreek tijdens een gesprek. Ook merkte ik tijdens therapie dat ik de vragen snel vergat. En ik ben ook snel bang, om iets verkeerds te doen. Ik spreek liever niet met mensen af, althans niet snel. 

Therapie vraag

Ook werd er aan mij de volgende vraag gesteld: 'Hoe wil je je laten zien aan de wereld?' Wanneer ik niet lekker in mij vel zit, kleed ik me op een manier waarop ik me voel. Ook merkte ik dat ik me onzeker voel bij mooie mannen en vrouwen. Ik trek dan een negatief oordeel over mezelf. Of een invulling waarbij ik een oordeel invul die voor een ander belangrijk kan zijn. Het hoeft niet zo te zijn hoor.. 

Gedrag

Ik ben vandaag meer bewuster geworden van wat ik uitstraal. Ook van gedragingen die eventueel gewoonten zijn geworden. Ik leer mijzelf beter kennen. Wanneer ik een negatief oordeel over mezelf heb, laat ik het er zijn. Soms zullen er momenten zijn dat ik een positief oordeel heb. 

Gezond zijn

Ook hebben we het gehad over lusten. Mijn basisbehoeften zie ik als een lust, daar wil ik Allah dankbaar voor zijn. Voor ik ga slapen denk ik na over dankbaarheid. Tevens wil ik ook aan mezelf werken, meer van mezelf houden. Hoe leer ik op een gezonde manier geven en nemen?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Lindaschrijfthetop Lindaschrijfthetop
6 maanden geleden

Inzicht is zeer positief, als je dingen inziet dan kun je ze veranderen.

nicole orriens
6 maanden geleden

Dit soort bewustwording vind ik altijd heel waardevol. Het maakt dat je veel meer bewust bent wat je uitstraalt in je dagelijks leven.

Joyce joshua
6 maanden geleden

Bewustwording is altijd goed en positief naar het leven kijken ook.

Sandra
6 maanden geleden

Wat fijn dat je tot nieuwe inzichten bent gekomen en dat je jezelf beter leert kennen.

Julia
6 maanden geleden

Het begint met bewustwording, goed om stil te staan waarom je bepaalde dingen doet!

Frederique
6 maanden geleden

Goed dat je jezelf leert kennen. Probeer zoveel mogelijk op de positieve punten te focussen.

Fallon
6 maanden geleden

Soms weet ik ook niet wat ik zeggen moet tijdens mijn therapie. Vind het dan heel lastig wat ik zeggen moet.

Tessa
6 maanden geleden

Wat fijn dat de therapie sessie jou zo veel inzichten brengt

Rosalyn
6 maanden geleden

Fijn dat het je tot nieuwe inzichten brengt! En nu proberen om het positieve de overhand te laten krijgen :)

Kelly Buysse
6 maanden geleden

Goed dat je bewust wordt. Als tip zou ik nog meegeven: Probeer een positieve dagboek bij te houden, dit helpt jou dan om te focussen op de positieve dingen die je doormaakt en de negatieve verdwijnen automatisch naar de achtergrond. 3 positieve dingen per dag zijn genoeg. Of je kan ‘s avonds aan jezelf vragen: ‘. Noem 3 positieve dingen aan je dag.’ Zou dit doenbaar zijn?

Mandy Eggens
6 maanden geleden

Ik kan me in best wel veel dingen herkennen bij jou! Nu heel erg in dat stukje onder “ Therapie vraag “

Fallon
5 maanden geleden

Je zit nu midden in een proces om je eigenwaarde weer terug te krijgen. Dat is moeilijk, maar niet onmogelijk! Je bent op de goede weg!

9Lives Cats Etc - Evendelen.be
5 maanden geleden

Bewustwording is heel belangrijk. Bewustwording van gevoelens geeft je ook mogelijkheid om in te grijpen. Wil ik dit wel? Wil ik me zo wel voelen. Want uiteraard ben jij alleen baas over je gevoelens.

nicole orriens
5 maanden geleden

'Hoe wil jij jezelf laten zien aan de wereld?' Wat een goede vraag is dat. Ik kom er helemaal over aan het denken....

Elena Presagio
5 maanden geleden

Wat goed van je dat je meer bewust wordt van jezelf! Dat is de eerste stap naar een betere versie van jezelf. 😊 Ik herkenbaar mezelf wel in sommige dingen die je zegt. Ik heb ook altijd heel negatief over mezelf gedacht. Ik vond mezelf altijd heel lelijk, terwijl andere mensen me juist heel mooi vinden. Maar ik geloofde het nooit. Na jaren therapie en zelfreflectie, ben ik erachter gekomen dat al die negatieve gedachtes tussen m’n oren zaten. Als ik naar foto’s van vroeger kijk, dan denk ik dan ook: ” Hoe kon je je nou zo lelijk voelen?” Zo zie je maar dat negatieve gedachtes niet altijd overeenkomen met de realiteit. Daarnaast word je vanzelf mooier als je je ook zo voelt. Gelukkig voel ik me nu wel zeker over mezelf en alles is begonnen met zelfbewustzijn. 😊

Jolanda
5 maanden geleden

Bijna iedereen is onzeker. Ik dacht dat ik vroeger de enige was

Sandra
5 maanden geleden

Bewust worden van wat je uitstraalt is ook heel belangrijk inderdaad. Want onbewust kan je iets uitstralen wat je helemaal niet wilt. Zo heb ik blijkbaar wel eens een niet zo vriendelijk gezicht haha. Een resting bitch face zeg maar, oeps.

Tessa
5 maanden geleden

Fijn om te lezen dat de therapie je veel inzichten brengt

Frederique
5 maanden geleden

Het is goed om stil te staan bij wat je hebt en daar dankbaar voor te zijn.