Home » De detox » De eerste dagen op de detox

De eerste dagen op de detox

Gepubliceerd op 20 januari 2022 om 15:33

Stap 1 

_________________________________________

Vandaag is het de tweede dag op de detox.. Ik moest wel even wennen. Gisteren verliep het niet zo goed omdat ik mijn medicatie zou krijgen maar (bijna) niet de juiste hoeveelheid kreeg. Dat frustreerde mij, en daarom kreeg ik kortsluiting. Gelukkig is dat wel opgelost. Heb jij ooit op de detox gezeten of ken je iemand?

De groepen

Er zijn drie verschillende groepen: A, B en C. Zelf zit ik op groep B. Een erg leuke groep moet ik jullie wel zeggen. Geen oordelen, veel gekletst en erkenning. Wel doen we vrij weinig hier, er is niet echt een dagprogramma. Maargoed het gaat om de lichamelijke ontwenning. Wel lastig hoor soms, omdat we zelf juist de dag moeten invullen. Aan de andere kant ook wel leerzaam. 


Bloedonderzoek:

Ieder individu krijgt een bloedonderzoek. Mijn bloeksuikerspiegel was zeven.. daar ben ik erg van geschrokken. Ik heb later wel gehoord dat ik geen suikerziekte hebt. Dat vond ik erg positief nieuws. Voor de rest zijn mijn grote bloedcellen iets te groot. Ook heb ik een tekort aan b12 en vitamine D. Ik voel me een stuk fitter en alle vitaminen worden gelukkig aangevuld. 

Afkicken:

Het afkickproces was de eerste dagen erg pittig. Nu voel ik me weer nuchter. Ook ben ik erg dankbaar dat ik deze kans heb gekregen. Ik slaap beter en functioneer beter. Overigens zou ik eigenlijk eerder naar de KBS gaan (een intensieve opname). MAARRRR... ik blijf tot de 18e. Daar ben ik erg blij mee, omdat ik al me medicatie wil afbouwen tijdens de detox. 


Thema's

Verder doen we vrij weinig hier eigenlijk. De dagopening, dag-afsluiting en eet-momenten zijn verplicht. Ook moeten we acht uur bij het ontbijt zijn, en voor 00:00 moeten we naar bed. Bovendien zijn we ook verplicht om bij de thema's te zijn. Elke week hebben we een andere thema. Vandaag ging het over langer termijn doelen in combinatie met korte termijn doelen. Erg interessant en leerzaam. Ik ben meer bewust geworden.

Wel voel ik me vaak chaotisch en dat merk ik ook in mijn slaapkamer. Mijn kleren liggen overal. Mijn hoofddoel is dan ook structuur en ritme krijgen tijdens het schoonmaken van mijn kamer. Dat doe ik stap voor stap. Als eerst begin ik met een klein doel: een gewoonte maken, van mijn bed opmaken in de ochtend. Dit is erg laagdrempelig. Wanneer dit voor mij een gewoonte is geworden, pak ik er een ander doel bij. 


Afscheid nemen

In een korte periode bouw je natuurlijk banden op met iedereen. Normaal gesproken vind ik dat wel lastig, alleen hier vind ik het veel makkelijker. Omdat we toch ondanks andere verslavingen vaak wel meerdere draagvlakken hebben. Toen ik voor de tweede keer ging. Op drie januari.. maakte ik me zorgen of we een leuke groep hadden. Dat scheelt toch een heleboel en het heel goed eigenlijk. Gisteren ben ik overgegaan naar de kbs, voor acht weken. Dat is een klinische behandeling. Even landen weer. Vandaag heb ik twee therapie sessies gehad, waar ik later meer over vertel. Over 10 minuten is de laatste.

 

De meningen van mijn groepsgenootjes. Wat vinden zij van de detox? 


1. Nu doe ik de dingen die ik thuis niet deed en waar ik normaal niet de tijd voor nam, zoals optijd eten/slapen en afkicken. 

2. Niemand trekt een oordeel. 

3. Onder de mensen zijn vind ik heel prettig.

4. Het is een leuke groep, daar moet je maar geluk mee hebben. Vooral dat de klik er is. 

5. De sociale contacten zijn gezellig. Ook kan je je verhaal kwijt. 

Nou mensen, ik wens jullie nog een fijne dag en lieve volgers IK ZIE JULLIE!

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Claire
4 maanden geleden

Wat doe je het onwijs goed en wat fijn om te lezen dat je omringt bent door een mooie groep mensen! Je mag echt super trots zijn op jezelf!

Lindaschrijfthetop
4 maanden geleden

Wat fijn dat je steun hebt van de groep, zo heb je aan elkaar een beetje hou vast.

Eva
4 maanden geleden

Echt heel goed wat je doet allemaal. Ik heb er zelf heel lang over gedaan om met roken te stoppen.
Dus op dat gebied heb ik wel wat ervaring met detoxen. Veel sterkte en wees lief voor jezelf!

Elena
4 maanden geleden

Wat ongelofelijk knap dat je dit deelt Soraya. Super mooi om jouw detox journey te volgen ❤️

EvenDelen.be
4 maanden geleden

Jezelf (nuchter versie) terugvinden moet, denk ik, zowel een opluchting als angstaanjagend zijn.
Probeer deze periode nooit te vergeten zou ik zeggen. Hou je vast aan wie je nu bent en laat het nooit meer los !
Liefs
Cindy

Cynthia
4 maanden geleden

Fijn dat de klik er is onderling. Dat is heel belangrijk is een groep, terwijl je zo'n persoonlijke ontwikkeling doorgaat.

Kelly Buysse
4 maanden geleden

Je bent supergoed bezig! Vergeet dit ajb niet. ❤️🍀